…Komuniści, jeszcze z doświadczenia wojny domowej wiedzą, że niczym tak się nie przyciąga i nie wiąże ze sobą nacjonalizmu, jak popieraniem jego nienawiści do innego narodu. Józef Mackiewicz. Zwycięstwo prowokacji, 1962

Vilnius, 2014. 06. 08 d.
Lietuvos Respublikos prezidentei Daliai Grybauskaitei

Prezidente

2011 06 20 d. man teko kreiptis į Jus prašant atkreipti dėmesį, kad prezidentūros pašonėje masiškai įteikiamos lenko kortos, neva Lietuvos lenkai (lenkakalbiai lietuviai) priklauso Lenkijos  tautai (kopia pridedama). Į mano raštišką pareiškimą atsakymo negavau, bet vėliau prezidentūros darbuotoja žodžiu mane informavo, kad tokiais klausimais Jūs neužsiimate. O tai reiškia, kad Jūs tam procesui pritarėt, nors man atrodė, ką aiškinau prezidentūros darbuotojai, kad Jums butų nesunku viešai pasakyti, kad vadovaujantis 2 ir 55 Lietuvos Konstitucijos straipsniais, visi Lietuvos piliečiai priklauso Lietuvos tautai ir lenko kortos imti neverta.

Tas įneštų aiškumą ir padėtų orientuotis Lietuvos lenkams (lenkakalbiams lietuviams).

Dabartiniu metu tuoj po prezidento rinkimų Jums viešint Lenkijoje, nesitariant su Lietuvos lenkų visuomene, neįsigilinant į istoriją, vadovaujantis tik tomaševskių nuomone, Lenkijos vadovams kažkodėl pažadėjote, kad Lietuvos lenkų (lenkakalbių lietuvių) vardai ir pavardės bus rašomos kaip ir Lenkijoje.  Tokiu būdu pirmą karta istorijoje Jus kartu su G. Kirkilu, tomaševskiais ir Seimo nariu M. Mackevičiu, kuris irgi  yra, rodos, Maskvos politinės akademijos prie CK KPSS  auklėtiniu, ką slepia nuo visuomenės, norite įteisinti, kad Lietuvos lenkai (lenkakalbiai lietuviai) yra tie patys Lenkijos lenkai, tik gyventis Lietuvoje, kas neatitinka tikrovės. Tai pagilins lenkakalbių lietuvių izoliacija, sudarant svertus Lietuvos valstybei išardyti. Nekalbant apie tai, kad Vilniaus regione prasidės tylus lenkalalbių lietuvių prievartavimas, kad jie keistų savo pavardės į lenkiškas. O sąlygos, kada Seimo žmogaus teisių komitetui vadovauja, Jums pritarus,  buvęs Šalčininkų rajono „Lenino priesaikos“ kolūkio vadovas, kuris su pavaldiniais kolūkiečiai kalbėjo tik rusiškais keiksmažodžiais ir lygtai juos mušė – pasipriešinti prievartai lenkakalbiai lietuviai neturės jokios galimybės.

2009 metų prezidento rinkimų metu Vilniaus regione buvo pakankamai garsiai kalbama, kad tomaševskiai iškėlė kandidatą ir įsijungė į prezidento rinkimus tik tam, kad padidintų rinkėjų aktyvumą ir padėtų Jums laimėti jau pirmame ture. Tai įrodo jų sprendimai bei veiksmai. Bet mainais už pagalbą Jums niekas nesuteikė teisės žaisti valstybės bei Lietuvos lenkų (lenkakalbių lietuvių) likimais. Jūs turite tai suprasti. Be to, kodėl Jūs mūsų, Lietuvos piliečių, ateitį ir likimą derinat su Lenkijos vadais? Todėl, kad mūsų, lenkakalbių lietuvių, kalbos yra panašios?

Rašau Jums todėl, kad žinotume, kad taip masto daug Lietuvos lenkų (lenkakalbių lietuvių). Tikiu, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucija gausiu atsakymą į rūpinančius lenkakalbius lietuvius klausimus, o Jūs nustosite neatsakingai žaisti Lietuvos piliečių likimais.

Lietuvos Respublikos pilietis Ryšard Maceikianec

Atsakymas

LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTO KANCELIARIJOS
ASMENŲ APTARNAVIMO SKYRIUS

Ryšard Maceikianec, Vilnius
2014-06 16   Nr. (l D-2625)-2D-3671
Į 2014-06-08 Jūsų kreipimąsi

DĖL JŪSŲ KREIPIMOSI
Gerbiamasis Ryšard Maceikianiec,
Su Jūsų kreipimųsi, adresuotu Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, yra įdėmiai susipažinta.
Norime padėkoti už Jūsų pilietišką aktyvumą ir išdėstytą tvirtą poziciją bei pateiktą informaciją.
Linkime Jums visokeriopom sėkmės.

Pagarbiai Skyriaus vedėja
Genė Lukaševičienė

A.Trepšienė, tel. 8 706 64057, el.p. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Biudžetinė įstaiga
S. Daukanto a. 3, LT-01 122 Vilnius
Tel. 8 70664 154
Faks. 8 706 64 145
Svetainės adresas: http://www.prezidentas.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Kodas 1 886090 16

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com