…Symbolem ciemnoty politycznej, głupoty mas, symbolem krótkowzroczności, jakiegoś specyficznego chamstwa, ciasnoty nieprawdopodobnej, obłędu nieomal - niech służy fakt następujący: oto nad Wilnem, nad lotniskiem Porubanku, błyszczy czerwona gwiazda bazy sowieckiej. Straszliwy cień czerwonego terroru pada na życie, mienie i sumienie chrześcijańskiej ludności. Tymczasem ludność ta nie ma nic lepszego do roboty, jak tłuc się wzajemnie po własnych świątyniach, tłuc do krwi podczas modłów, spierając się o to - czy w kościołach katolickich śpiewane być mają pieśni w języku polskim, czy litewskim!!! Józef Mackiewicz. Prawda w oczy nie kole, 2002

Regis, buvo teisus Czeslawas Miloszas: Vidurio Europos žmonės vis dar turi svarbių žinių Vakarų žmonėms.

Šiųmetine Nobelio taikos premija įvertinto Ukrainos Pilietinių laisvių centro vadovė Oleksandra Matvijčuk dalinasi šio karo patirtimi:
„Aš ir mano kolegos [per šiuos karo mėnesius] apvažiavome labai daug Europos ir Šiaurės Amerikos šalių: mūsų esminė patirtis - mes neišvydome teisingumo poreikio. Bent jau tų žmonių, kurie priima sprendimus.
Mes matėme taikos poreikį, Rusijos, kuri išėjo iš proto ir tapo nenuspėjama, baimę, bet neišvydome teisingumo poreikio. Ir tai reiškia, kad mums būtina dirbti siekiant pakeisti mąstymo paradigmą.
Mums reikia paaiškinti tarptautiniams partneriams, kad mūsų pasaulio pusėje neįmanoma taika be teisingumo. Nes Rusija dešimtmečius imasi karo kaip savo geopolitinių interesų įgyvendinimo priemonės, o karo nusikaltimų - kaip būdo karui laimėti. Ir jie patyrė, kad gali daryti viską, ką nori. Todėl kad jie nebuvo nubausti už karo nusikaltimus nei Čečėnijoje, nei Moldovoje, nei Gruzijoje, nei Malyje, nei Libijoje, nei Sirijoje...
Todėl, kol mes šito nenutrauksime, kol neparodysime, kad teisingumas yra, nebus pastovios taikos mūsų regione.
[...]
Putinas sustos, kai jį sustabdys.“
Reuters nuotrauka.
Darius Kuolys, facebook.

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com