…Historia jest bardzo długa i bardzo zawiła. Chodzi o to, że ongiś, dawno, było państwo nie tyle bogate, co wielkie i, jak na mój gust, piękne, pod nazwą Wielkie Księstwo Litewskie. I oto raptem wszyscy wyrzekli się po nim sukcesji… Józef Mackiewicz.  Kultura, 1954

Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui gerb. Vydui Gedvilui, Vilnius, 2013 05 10 d.

Žiniai: Valentinui Stundžiui, Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui, LR Seimo nariams

Prašymas

Gerb. Pirmininke. Iki Jūsų išrinkimo į Seimo pirmininko pareigas, kiekvienas Lietuvos Respublikos  pilietis pagal  Seimo internetinio puslapio duomenis galėjo nors kažkiek orientuotis  kas yra išrinktieji Lietuvos Tautos  atstovai, net jų biografijos buvo skelbiamos ten pat, kur rodama ir jų parlamentinė veikla.  Dabartiniu metu Jūs, kaip supratome, pakeitėt nusistovėjusia tvarka ir rasti žinias apie Seimo nariu gyvenimą ir veikla piliečiui tapo žymiai sunkiau. Mūsų redakcijos nuomone tokiu būdu buvo padarytas reikšmingas  atbulinis  žingsnis nuo demokratijos, dar labiau gilinant atskirtį tarp valdžios ir piliečių.

Be to, kai kurie Seimo nariai net rinkimų kampanijos metu dabar skelbia tik dalį savo biografijos, slėpdami nuo visuomenės  esminius gyvenimo įvykius, nors užima Seime  aukštos  pareigas.

Tokiu pavyzdžiu yra Michal Mackevič, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas bei Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos narys.

Jei ankstesnėje kadencijoje jis slėpė nuo visuomenes net 9 metu periodą, tai dabar pateikia, savo gyvenimo neatitinkančia  tikrovei aprašymą su 6 metu slepiamu periodu.  Piliečiai rašo, kad jis tuo metu lygtai mokosi Maskvoje – vieni sako KGB mokykloje, kiti – kad politinėje akademijoje prie CK KPSS kartu su gerb. D. Grybauskaitė ir Z. Vaigausku?

Šitos duomenis, piliečių nuomonė, yra ne tik svarbus valstybes saugumo atžvilgiu,  bet ir Lietuvos lenkams, kurie yra klaidinami, nes  M. Mackevič  viešoje erdvėje yra pristatomas kaip neva skriaudžiamų Lietuvos lenku ginėjas. Ta  susirūpina ypač  padidinimo paskutiniųjų dienų įvykiai, kada paminėtas Seimo narys su neaiškia biografija su kitos valstybes ambasadoriumi po kitos valstybes vėliavomis organizavo demonstraciją Vilniuje, kas, mūsų nuomonė, prie  Lietuvos nacionalinio saugumo stiprinimo neprisidėjo.

Gerb. Pirmininke.  Sutinkamai su LR Konstitucijos 25 str. prašome pateikti visuomenei Lietuvos Respublikos Seimo nario M. Mackevič - Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojo bei Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nario pilna biografiją.

O su laiku - manome verta butu paskelbti ir visų kitų Seimo narių pilnas biografijas. Tokia praktika, pagal turimas duomenis, yra priimtina Europos sąjungoje. Tokiu būdu, vadovavimo Europos Sąjungai metu,  mūsų šalis parodytu  atvirumo ir bendravimo su visuomene pavyzdį.

Laukiame Jūsų sprendimo ir atsakymo.

Laiškas siunčiamas tradiciniu ir elektroniniu būdu.

Pagarbiai, portalo pogon.lt vyr. redaktorius     Ryšard  Maceikianec

Atsakymas:

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KANCELIARIJOS
KOMUNIKACIJOS DEPARTAMENTO
PRIĖMIMO SKYRIUS

Biudžetinė įstaiga    Gedimino pr. 53, 01109 Vilnius    Tel. (8 5) 239 6060    Faksas (8 5) 239 6289    Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Portalo „Głos z Litwy"
vyr. redaktoriui Ryšardui Maceikianecui
2013-05-17 Nr. S- 2013-4711 Į 2013-05-10 prašymą

DĖL JŪSŲ PRAŠYMO
Pranešame, kad Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo pavedimu Jūsų prašymas dėl Seimo nario M. Mackevič bei kitų Seimo narių biografijų perduotas Seimo kancleriui Jonui Mileriui.

Priėmimo poskyrio vedėjas, pavaduojantis Priėmimo skyriaus vedėją  Petras Marudinas

Prašymas antrą kartą

Vilnius, 2013 12 04 d.
Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko pavaduotojui Gerb. Vydui Gedvilui

Gerb. Seimo pirmininko pavaduotojau
Š. metų gegužės 10 d. mes redakcijos ir portalo     www.pogon.lt skaitytojų vardu kreipėmės į Jūs su prašymu, kad butų paskelbta pilna Seimo nario Michalo Mackevičiaus autobiografija, kuris yra Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas bei Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos narys.

Mūsų abejones kėlė tas faktas, kad  ankstesnėje kadencijoje jis slėpė nuo visuomenes net 9 metu periodą, o  dabar pateikia, savo gyvenimo tikrovei neatitinkantį aprašymą su 6 metų slepiamu periodu.  Piliečiai rašo, kad jis tuo metu neva tai mokėsi Maskvoje – vieni sako KGB mokykloje, kiti – kad politinėje akademijoje prie CK KPSS.

Š. metų gegužės 17 d. gavome laišką Priėmimo poskyrio vedėjo, pavaduojančio Priėmimo skyriaus vedėją  Petro Marudino (pridedamas), kuris informavo, kad  mūsų prašymas perduotas Seimo kancleriui Jonui Mileriui.

Nuo to laiko praėjo 7 mėnesiai, bet iki šiol Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotojo bei Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nario Michalo  Mackevičiaus biografija skelbiama su 6 metų slepiamu periodu.

Gerb. Seimo pirmininko pavaduotojau, mums atrodo, kad piliečiai turi teisę žinoti Seimo narių biografijas.  Tuo labiau tų Seimo narių, kurie rūpinasi valstybės saugumu. Prašome Jus dar kartą paskelbti pilną Seimo nario Michalo Mackevičiaus biografiją.

Pagarbiai, portalo pogon.lt vyr. redaktorius     Ryšard  Maceikianec,
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KANCELIARIJA

Biudžetinė įstaiga Gedimino pr. 53, 01 109 Vilnius  Tel.:(85) 2396008/2396245 f aks. (8 5) 239 6460    EI.p. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Kodas 188605295

Portalo „Pogon.lt" vyr. redaktoriui                                               2014-01-15   Nr. S-2014-441
Ryšard Maceikianec

DĖL SEIMO NARIO MICHALO MACKEVIČIAUS BIOGRAFIJOS SEIMO INTERNETO SVETAINĖJE


Atsakydama į Jūsų klausimą dėl Seimo nario M. Mackevičiaus biografijos galimų netikslumų, Seimo kanceliarija informuoja, kad parlamentarų biografijos interneto svetainėje pateikiamos tokios, kokias patys Seimo nariai pateikia Vyriausiajai rinkimų komisijai arba Seimo kanceliarijai.

Seimo kanceliarija nėra įpareigota tikrinti Seimo narių pateiktų faktų. Pabrėžtina, kad kilus abejonėms kiekvienas pilietis turi teise kreiptis j patį biografijos autorių su prašymu patikslinti faktus.

Seimo kancleris                     Jonas Milerius

V. Sinkevičius, (85) 239 6211, ei. p. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com