Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui, gerb. Vydui Gedvilui del G. Kirkilo 2013-05-20

Gerb. Pirmininke,
visuomenę pasiekė žinia, kad rudenį Varšuvoje įvykiančiame Lietuvos ir Lenkijos parlamentinių grupių susitikime Lietuvos Seimo delegacijai, kuri atstovaus mūsų šaliai, vadovaus Gediminas Kirkilas.

Ši žinia šokiravo – kaip galėjo Seimo delegacijos Lietuvos Respublikos Seimo ir Lenkijos Respublikos Seimo ir Senato narių asamblėjoje pirmininku būti paskirtas asmuo, kuris yra Vilniaus aukštosios partinės mokyklos auklėtinis ir tik marksizmo – leninizmo žinovas, bet vėliau skandalingomis aplinkybėmis pažeidžiant teisės aktus buvo priimtas į  Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos magistrantūrą ir iki šiol disponuoja neteisėtai įgytu diplomu, kurį siekė panaikinti pati jį išdavusi aukštoji mokykla.
Jeigu mūsų šalyje įstatymai būtų taikomi visiems vienodai, turėjo būti ne tik panaikintas G. Kirkilo magistro diplomas, bet ir ištirtos galimai korupcinės šios istorijos aplinkybės. Manome, kad teisinio įvertinimo išvengta tik todėl, kad G. Kirkilas yra įtakingas politinis veikėjas, ir tai dar kartą liudija apie politinę korupciją.

Bet kuriuo atveju, net ir užkirtus kelią teisiniam įvertinimui, būtina kelti moralinės G. Kirkilo atsakomybės klausimą: jis negalėjo nežinoti, kad partiniai komunistiniai „mokslai“ laisvoje Lietuvoje nėra pripažįstami kaip aukštasis universitetinis išsilavinimas, leidžiantis stoti į magistrantūros studijas. Faktas, kad ir paaiškėjus šioms aplinkybėms G. Kirkilas toliau disponuoja neteisėtai įgytu diplomu, daug pasako apie moralines šio asmens savybes.

Asmuo, besinaudojantis įstatymų pažeidimų ir dvigubų standartų taikymo rezultatais, neturi moralinės teisės ne tik vadovauti Seimui ir Seimo delegacijai, bet ir apskritai būti civilizuotos, pagarba teisei grindžiamos politinės erdvės dalyviu.

Apie neteisėtai įgytą G. Kirkilo diplomą nemažai rašyta ir Lenkijoje. Neabejojame, kad tokio asmens vadovavimas ne tik diskredituoja Lietuvos delegaciją deryboms su Lenkija, kuria nori atstatyti Vilniaus regione tarpukario laikų situaciją, bet ir gali suteikti pagrindą Lenkijai rezervuotai vertinti, o gal ir visai ignoruoti tokią delegaciją, siekiant savų tikslų.

Gerb. Pirmininke, gerb. Seimo nariai, jei dar išlaikėte bent šiek tiek pagarbos Lietuvai ir Lietuvos tautai, kuriai lyg ir turėtumėte atstovauti – neleiskite, kad mūsų šaliai dabar ar ateityje atstovautų visokie niekšai ir sukčiai. Tai gali turėti tragiškų pasekmių.


Laišką pasirašo:
Ryšard Maceikianec (el.p. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) ;
Vygintas Vilutis (el.p. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) ;