…Za uczciwego polityka uważam tylko takiego, który w swojej publicznej działalności przyznaje się do popełnionych błędów, koryguje swoje tezy w miarę narastania wiadomości i doświadczenia zaczerpniętego z rzeczywistości. Józef Mackiewicz. Prawda w oczy nie kole, 2002

Šiandien didžiosiose maisto parduotuvėse (2015 03 22 d.) „Maisto bankui“ atstovaujantys jaunimas kvietė aukoti produktus skurstantiems. Jie elgėsi deramai, tačiau vien savo buvimu patvirtina, kad gana didelei mūsų visuomenės daliai, įskaitant daugiavaikes šeimas, reikalinga mūsų pagalba.
Jau ilgą laiką su nepaprastu liūdesiu žiūrime į tokios rūšies akcijas, kurios, viena vertus, yra džiuginantis mūsų humaniškumo įrodymas, o kita vertus – nusikalstamo mūsų šalį valdančių asmenų abejingumo silpniausiai mūsų visuomenės daliai, įskaitant vaikus, liudijimas.

Jau kelerius metus primenama prezidentei D. Grybauskaitė, kurios pagrindinė misija yra užtikrinti konstitucinę tvarką, ir kitoms institucijoms, kad esame šalis su didžiausiais socialiniais skirtumais ir vienintelė Europos šalis, kurioje iki šiol, kaip sovietinės okupacijos laikais, suteikiamos antikonstitucinės privilegijos, mokant valstybines pensijas daugiau kaip 100 tūkstančių asmenų, tam reikalui skiriant iš viso apie 1 milijardą litų, o tarp gaunančiųjų – sovietinės ir naujosios nomenklatūros atstovai, komunizmo ideologai bei partinės mokyklos dėstytojai ir, kaip teigia tremtiniai ir Gulago kaliniai – net tie, kurie įgyvendino Lietuvių Tautos genocido politiką. Esame vienintelė ES šalis, kurioje be vienos nacionalinės „Sodros“ yra dar keliolika mažesnių „sodrų“, paslapčia nuo visuomenės skiriančių ir išmokančių pirmiau paminėtas sumas. Taip pat reikėtų pažymėti, kad didžiausia antikonstitucinė mėnesinė priemoka prie senatvės pensijos, mokama kaip valstybinė pensija, šiandien yra jau daugiau kaip 6200 Lt (šeši tūkstančiai du šimtai litų). 

Vertėtų paminėti ir tai, kad tada, kai daugiavaikės motinos siekė, kad būtų padidintos mažos jų senatvės pensijos, prezidentė D. Grybauskaitė liepė Vyriausybei padidinti antikonstitucines išmokas – valstybines pensijas, kurios tūkstančius kartų viršija sumas, už kurias maisto produktų per metus surenka mieli jauni žmonės, budėdami kaip šiandien maisto prekių parduotuvėse. Tos nedidelės sumos, už kurias produktų paaukoja šiandieniniai pirkėjai, atsiranda dar ir dėl to, kad asmenys, gaunantys privilegijas kitų sąskaita, patys paprastai parduotuvėse jau nesilanko. Vis dėlto, matyt, dar šiandien per pagrindines vakaro žinias išvysime, kaip D. Grybauskaitė, nepaprastai pasišventusi, su gilaus susirūpinimo išraiška veide, perduos į „Maisto banką“ keletą kilogramų cukraus, kruopų ar kelis butelis aliejaus...

***
Nesavanaudiško pasiaukojimo ir juodo dviveidiškumo atmosferoje vakar per vakaro žinias D. Grybauskaitė išreiškė susirūpinimą, kad Briuselyje atkreiptas dėmesys į nepaprastai didelius socialinius skirtumus mūsų šalyje ir nenormalią socialinės rūpybos būklę. Kartu leisdama suprasti, kad skubiai ieško atpirkimo ožio, kalto dėl tokio didelio ir Europos Sąjungoje neregėto aplaidumo viešųjų finansų srityje, šalyje, kurią valdo buvusi ES finansų komisarė. Nesunku suprotėti, kad tai greičiausiai bus ne ožys, o ožka, deleguota į ministrus Darbo partijos, ir dėl jos likimo, matyt, niekas nesielvartaus.

Tad yra vilties, kad situacija pagerės, o jaunimui daugiau nereikės prašyti išmaldos maisto produktais daugiavaikėms šeimoms ir vaikams.

Tai džiugina, kad yra tas Briuselis, kuris nors dešimt metų vėluodamas, bet vis dėlto nurodys „mūsų elitui“ ką, kada ir kaip turi daryti savo namuose. Nes kreipti dėmesį ir reaguoti į savo piliečių pasiūlymus – tų, kurie yra banditėliai, durniai ir vagys – būtų tiesiog kvaila.

Ryšard Maceikianec

Początek strony
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com