Rokiškėnai, savo šalies patriotai, valstybinės šventės išvakarėse 2020 03 10 sulaukė netikėtos „dovanos“, tai yra publikacijos vietiniame laikraštyje „Sirena“, skambiu pavadinimu „Dauguma rokiškėnų nepatenkinti gyvenimo pokyčiais laisvoje Lietuvoje“. 

Vietinės reikšmės „UAB  Miškų ministerija“ (galima  įsivaizduoti, kad Lietuvoje būtų įsteigti „uabai“ pavadinimais: „Šautuvų ministerija“, „Traktorių ministerija“, „Grybų ministerija“, „Pievų ministerija“) ir „UAB Sirena“ vadovas Simonas Tuska savo laikraštyje paskelbė šią publikaciją. Ne tik publikacijos pavadinimas, bet ir jos turinys yra neabejotina provokacija prieš mūsų valstybę.
Nėra abejonių, kad žiniasklaida turi ugdyti pilietiškumą. Tačiau publikacijoje rašoma, kad rokiškėnai, skirtingai nei kita dalis Lietuvos gyventojų, jaučia nepasitenkinimą pokyčiais laisvoje tėvynėje: “Dauguma Lietuvos gyventojų yra patenkinti tuo, kaip gyvenimas valstybėje pasikeitė per pastaruosius 30 metų, parodė nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečio išvakarėse naujienų agentūros BNS užsakymu atlikta apklausa".
„Rokiškio Sirena“ nusprendė paklausti savo skaitytojų, „Ar jūs patenkintas, ar nepatenkintas tuo, kaip gyvenimas Lietuvoje pasikeitė per pastaruosius 30 metų?“.
„Rokiškio Sirenos“ Facebook paskyroje kovo 9 d. paskelbtoje apklausoje iš viso balsavo 706 skaitytojai. 355 atsakė, jog yra patenkinti, 371 atsakė, jog yra nepatenkinti tuo, kaip gyvenimas Lietuvoje pasikeitė per pastaruosius 30 metų.“
Akis bado išvadų tendencingumas, nes minimo leidinio Facebook paskyroje užsiregistravę 706 vartotojai nėra nei Rokiškio miesto, nei rajono dauguma. Pavadinime įvardinti „rokiškėnai“ tėra tik 706 virtualios registracijos. Visi žino, kad vienas asmuo gali be vargo sukurti kelias paskyras, kai kurios paties laikraščio yra blokuojamos, kas vėlgi iškreipia statistinius duomenis. Kam naudingos tokios išvados Lietuvai švenčiant savo Nepriklausomybės 30-metį?

Viktoras Jencius -Butautas